Uitreiking Akademieprijs van Astronomie en Kunst

posted in: Uncategorized | 0

500 black sun roland schimmel astronomie en kunst 2015 webOp 11 september reikt sterrenkundige Ewine van Dishoeck de eerste Akademieprijs Astronomie en Kunst uit. De prijs gaat naar Roland Schimmel voor zijn werk Zwarte Zon (Zie ook het nieuwsbericht over de bekendmaking)

De prijs is ingesteld door de KNAW en de Akademie van Kunsten en bestemd voor een kunstenaar die zich bij het maken van een werk duidelijk heeft laten inspireren door de astronomie. Het prijzengeld, een bedrag van 5000 euro, is beschikbaar gesteld door de Nederlandse sterrenkundige Ewine van Dishoeck, Akademiehoogleraar moleculaire astrofysica aan de Universiteit Leiden.

Van 11 september tot 2 oktober 2015 is er in de Oude Sterrewacht Leiden een expositie gewijd aan het werk van Schimmel en de volgende voor de Akademieprijs genomineerde kunstwerken: Iapetus van Arnout van Albada, Spiral Drawing Sunrise van Esther Polak en Ivar van Bekkum, Untitled Installation van Marcel IJzerman, Deities van Harjo Neutkens, Starry Heaven van Maurits van Putten en A Universal Story of Stories van Marie van Vollenhoven.

Meer informatie: https://www.knaw.nl/nl/actueel/agenda/uitreiking-akademieprijs-voor-astronomie-en-kunst

Leave a Reply