455B0123De Oude Sterrewacht heeft veel verschillende groepen en clubs die actief zijn in het gebouw, en verschillende programma’s aanbieden. Hieronder vind u een lijst met alle mogelijkheden.

Rondleiding door een sterrenkunde student
De Sterrewacht Leiden, onderdeel van de Universiteit leiden, biedt een aantal professionele rondleidingen aan die gegeven worden door studenten sterrenkunde. Tijdens deze rondleidingen vertellen de studenten iets over moderne sterrenkunde en de geschiedenis van het gebouw en de daarin bedreven sterrenkunde. Wij kunnen niet garanderen dat er kan worden waargenomen met onze telescopen, aangezien dit volledig afhankelijk is van het weer en de tijd van het bezoek. (Het is vaak wel mogelijk om een kerktoren te bekijken.)

Deze rondleidingen kosten 77 euro inc. BTW per 15 personen. Lees hier verder.

Rondleiding door de Werkgroep Leidse Sterrewacht
De leden van de Werkgroep Leidse Sterrewacht (WLS) houden elke maand, behalve in de zomer, een leuke en interessante lezing voor volwassenen met aansluitend de mogelijkheid om samen met een rondleider van de WLS de koepels te bezoeken. Bij helder weer kunt u door de telescopen kijken. De lezing heeft elke keer een ander onderwerp en tijdens de rondleidingen zal de geschiedenis en architectuur van het gebouw worden besproken, met daarnaast natuurlijk een uitgebreid verhaal over de sterrenkunde en hoe deze sterrenwacht daar een rol in speelde.

De toegangsprijs voor een Avondje Sterrewacht is €4,- p.p. inclusief koffie of thee. Komt u met een groep, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Meer informatie hier (Externe link)

Rondleidingen voor de jeugd
De Oude Sterrewacht heeft een aanbod van kinderactiviteiten voor een brede leeftijdsgroep. Wilt u hier meer informatie over? Kijk dan op onze jeugd pagina.

Gratis Inlooprondleiding
Via de Hortus Botanicus kunt u in het weekend meedoen aan een gratis inlooprondleiding. Deze rondleiding is een verkortte versie van de studenten rondleiding en gaat langs een van de telescopen. Voor meer informatie en voorwaarden kunt u hier terecht.