Nationale Sterrenkijkdagen 2017

posted in: Uncategorized | 0

Op Zaterdag 4 en op Zondag 5 Maart 2017 zijn de nationale sterrenkijkdagen en valt er veel te beleven op de Leidse Sterrewacht! Tijdens deze dagen is de Leidse Sterrewacht aan de Witte Singel open voor het publiek. Op zaterdag zijn we open van 14:00 tot 23:00. Op zondag van 14:00 tot 22:00.
De Open Dagen worden gecoördineerd door de Werkgroep Leidse Sterrewacht en bijgestaan door de leden van LWSK (Leidse Weer- en Sterrekundige Kring), JWG (Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde) en Kaiser (Studievereniging van Sterrenkunde) .
Tijdens de Open Dagen kan het publiek door de historische gebouwen rondlopen, door de antieke telescopen kijken en met de zonnetelescoop zonnevlekken waarnemen.* Verder is er een lichtlaboratorium, waar verschillende projecten over licht worden tentoongesteld, een mobiel planetarium en een boekenstand. Ook is er gelegenheid tot vragen stellen aan sterrenkundigen. Voor de allerjongsten worden er speciale activiteiten georganiseerd in een gezellige knutselhoek en wordt er een tekenwedstrijd gehouden.

Iedereen is welkom, en de toegang is gratis. Reserveren is niet nodig.

 

*Door weersomstandigheden zou het kunnen gebeuren dat weinig tot niets met de telescopen te zien is.

Leave a Reply