Midzomernacht 2017

posted in: Uncategorized | 0

Op 21 juni is alweer de langste dag van het jaar en dat moet gevierd worden! In samenwerking met de Hortus Botanicus, organiseert de Oude Sterrewacht een aantal activiteiten tijdens deze bijzondere dag.

 

Activiteiten op de Oude Sterrewacht

Vanaf 21:00 zullen er elke 20 minuten rondleidingen naar onze telescopen zijn. Hiervoor hoeft u niet van tevoren te reserveren, maar zal een vertrekpunt bij het bezoekerscentrum van de Oude Sterrewacht geplaatst worden. Vanaf dit vertrekpunt zal elke 20 minuten een groepje van 15 mensen door een rondleider meegenomen worden naar een telescoop. Let dus op dat bij veel belangstelling het even kan duren tot u aan de beurt bent!

Ook zal er vanaf 21:00 genoten kunnen worden van voorstellingen bij ons planetarium. Net als voor de rondleidingen geldt voor het planetarium dat er een vertrekplek zal zijn waar mensen kunnen wachten voor de voorstelling.

Tijdens de hele avond zal er ook de gelegenheid zijn om vragen te stellen aan experts in het sterrenkundig vakgebied. Een delegatie vanuit de faculteit sterrenkunde zal bij onze zogenaamde “Ask an Astronomer” tafel aanwezig zijn om al uw prangende vragen over het heelal te beantwoorden!

 

Activiteiten in de Hortus Botanicus

In de Hortus Botanicus zijn er allerlei verschillende activiteiten om van te genieten. Van muziek en theater tot Javaanse dans en nog veel meer! Het volledige programma is te vinden op de website van de Hortus Botanicus.

 

Entree

Entree naar het midzomernacht feest gaat via de Hortus Botanicus. Hiervoor gelden de reguliere entreetarieven van de Hortus: 7,50 euro per volwassene.
Hier kunt u e-tickets kopen. Een e-ticket aanschaffen is niet nodig als u over een museumkaart of Hortus vriendenkaart beschikt. Op vertoon van deze kaarten heeft u gratis toegang.