Over ons

De Kaiser Lente Lezingen zijn een initiatief van de Universiteit Leiden en het Leidsch Astronomisch Dispuut ‘F. Kaiser’. Dit is een dispuut voor alle sterrenkunde studenten in Leiden, van eerstejaars tot promovendi. Het dispuut organiseert vele activiteiten voor de studenten, van borrels en voetbaltoernooien tot lezingen en museumbezoeken en wordt volledig door studenten beheerd.

Een onderdeel van het dispuut is de Lente Lezingen Commissie, die nu, in 2019, voor het zesde jaar op rij een reeks lezingen in maart organiseert. Dit jaar bestaat de commissie uit de volgende leden:

Kira Strelow, voorzitter, secretaris en sprekers
Kira zit in het derde jaar van haar bachelor sterrenkunde, en was vorig jaar bestuurslid van Kaiser. Als voorzitter is het haar taak om de serie lezingen in goede banen te leiden, en de andere leden waar nodig te helpen. Als secretaris houdt zij bij wat er allemaal besproken wordt tijdens de vergaderingen.

Daphne Abbink, PR en website
Daphne is eveneens derdejaars bachelor. Zij heeft binnen de commissie de PR en websitebeheer op zich genomen, een rol waarin zij zich voornamelijk bezighoudt met het adverteren van de lezingen en het publiceren van nieuws op de website.

Silvan Toet, logistiek en sprekers
Silvan is ook derdejaars bachelor sterrenkunde. Hij is bestuurslid van Kaiser en bovendien lid van de Lente Lezingen commissie waar hij onder andere het contact met twee van de sprekers verzorgt. Hij komt al vijf jaar bij de Lezingen en is blij dat hij dit jaar mee kan helpen bij de organisatie.

Ernst Traanberg, penningmeester en sprekers
Ook Ernst zit in het derde jaar van zijn bachelor. Hij zorgt ervoor dat onze financiën helemaal in orde zijn en onderhoud het contact met een van onze sprekers.

Wij hopen u te mogen verwelkomen bij (een van) onze lezingen,
– De Kaiser Lente Lezingen Commissie