Over ons

De Lente Lezingen zijn een initiatief van de Universiteit Leiden en het Leidsch Astronomisch Dispuut ‘F. Kaiser’. Dit is een dispuut voor alle sterrenkundestudenten in Leiden, van eerstejaars tot promovendus. Het dispuut organiseert vele activiteiten voor de studenten, van borrels tot een jaarlijks voetbaltoernooi, en wordt ook volledig dóór studenten beheerd.

Een onderdeel van het dispuut is de Lente Lezingen Commissie, dat na vier succesvolle jaren ook in 2018 de Lente Lezingen zal organiseren. Dit jaar bestaat de commissie uit de volgende leden:

Dennis Vaendel, voorzitter
Dennis zit in het tweede jaar van zijn master sterrenkunde, en studeert nu in totaal al vijf jaar sterrenkunde in Leiden. Als voorzitter is het zijn taak om de serie lezingen in goede banen te leiden, en de andere leden waar nodig te helpen.

Michelle Willebrands, PR
Michelle is eveneens tweedejaars master student in de richting sterrenkunde en wetenschapscommunicatie. Zij heeft binnen de commissie de PR op zich genomen, een rol waarin zij zich voornamelijk bezighoudt met het adverteren van de lezingen.

Vikram Radhakrishnan, sprekers
Vikram is promovendus in de sterrenkunde aan de Universiteit Leiden. Hij is bestuurslid van Kaiser en bovendien lid van de Lente Lezingen commissie waar hij onder andere het contact met de sprekers verzorgt.

John Hefele, penningmeester
John is een eerstejaars masterstudent in de sterrenkunde en heeft zijn bachelor in de VS gedaan. Hij woont sinds een paar maanden in Leiden en is ook bestuurslid van Kaiser. Hij zet zich ook graag in voor de lentelezingen en zorgt ervoor dat onze financiën helemaal in orde zijn.

Wij hopen u te mogen verwelkomen bij (een van) onze lezingen,
– De Kaiser Lente Lezingen Commissie