Over ons

De Lente Lezingen zijn een initiatief van de Universiteit Leiden en het Leidsch Astronomisch Dispuut ‘F. Kaiser’. Dit is een dispuut voor alle sterrenkundestudenten in Leiden, van eerstejaars tot promovendus. Het dispuut organiseert vele activiteiten voor de studenten, van borrels tot een jaarlijks voetbaltoernooi, en wordt ook volledig dóór studenten beheerd.

Een onderdeel van het dispuut is de Lente Lezingen Commissie, die na drie succesvolle jaren ook in 2017 de Lente Lezingen zal organiseren. Dit jaar bestaat de commissie uit de volgende leden:

Dominique Petit, voorzitter
Dominique is dit jaar begonnen met haar master sterrenkunde, en studeert nu in totaal al vier jaar sterrenkunde in Leiden. Als voorzitter is het haar taak om de serie lezingen in goede banen te leiden, en de andere leden waar nodig te helpen.

Charlotte Brand, PR
Charlotte is eveneens eerstejaars master student en vierdejaars sterrenkunde student. Zij heeft binnen de commissie de PR op zich genomen, een rol waarin zij zich voornamelijk bezig houdt met het adverteren van de lezingen.

Cameron Mackie, sprekers
Cameron is promovendus in de sterrenkunde aan de Universiteit Leiden. Hij is bestuurslid van Kaiser en bovendien lid van de Lente Lezingen commissie waar hij het contact met de sprekers verzorgt.

Pranav Mohanty, penningmeester
Pranav is ook eerstejaars masterstudent in de sterrenkunde en heeft zijn bachelor in de VS gedaan. Hij is nieuw in Leiden, maar zet zich graag in voor de lentelezingen en zorgt ervoor dat onze financiën helemaal in orde zijn.

Wij hopen u te mogen verwelkomen bij (een van) onze lezingen,
– De Kaiser Lente Lezingen Commissie