De sprekers zijn bekend!

De titels en samenvattingen van de lezingen voor de Lentelezingen in 2018 staan nu onder het programma op de website.

Op 3 maart zal Malcolm Fridlund (Universiteit Leiden) spreken over de geschiedenis van ruimte-exploratie. Let op: deze lezing zal in het Engels gegeven worden.

Op 10 maart zal Fred Jansen (ESA/ESTEC) zijn lezing over de Rosetta missie geven.

Op 17 maart zal Arno Wielders (ESTEC, Mars One) vertellen over de plannen om de mens naar Mars te brengen.

Op 24 maart sluit Angelo Vermeulen (TU Delft) af met een lezing over het vernieuwende ontwerp voor een evoluerend ruimteschip.

De kaartverkoop voor de lezingen is geopend en te vinden onder Tickets.

De Kaiser Lente Lezingen commissie 2018
Dennis Vaendel, Michelle Willebrands, Vikram Radhakrishnan, John Hefele

Lentelezingen 2018 thema bekendmaking

Het onderwerp van de eerste lustrum editie van de Lentelezingen in 2018 is bekend! Het thema van dit jaar is ruimte-exploratie. De vier lezingen staan in het teken van “het begin van het ruimtevaarttijdperk”. De sprekers en onderwerpen van de lezingen komen in januari op deze website te staan onder het programma.

De Kaiser Lente Lezingen commissie 2018
Dennis Vaendel, Michelle Willebrands, Vikram Radhakrishnan, John Hefele

Lente Lezingen 2018

In 2018 zal de 5e editie van de Lente Lezingen gehouden worden, het eerste lustrum! De lezingen zullen plaatsvinden op 3, 10, 17 en 24 maart. Het thema en de sprekers worden in januari bekend gemaakt op deze website.

De Kaiser Lente Lezingen commissie 2018
Dennis Vaendel, Michelle Willebrands, Vikram Radhakrishnan, John Hefele

Lentelezingen 2017 voorbij

De serie Kaiachterkantillustratieser Lente Lezingen van 2017, met als thema “Raadsels van het Heelal”, is iets meer dan een week geleden afgerond. Met vier lezingen achter de rug hebben we geleerd over het historische en sociologische aspect van de kosmologie, kosmologische simulaties, de detectie van zwaartekrachtsgolven en waar het heelal van gemaakt is. Hiervoor bedanken wij graag de sprekers, Dr. Daan Wegener, Prof. Joop Schaye, Prof. Jo van den Brand en Dr. Henk Hoekstra, die op een enthousiaste en begrijpelijke manier hebben verteld over hun vakgebied.

Volgend jaar worden de Kaiser Lente Lezingen natuurlijk weer georganiseerd, maar voor wie niet kan wachten of een van de lezingen dit jaar heeft moeten missen komen binnenkort video’s van de lezingen online.

We bedanken iedereen die dit jaar bij een of meerdere lezingen aanwezig was, en hopen u volgend jaar weer terug te zien!

De Kaiser Lente Lezingen commissie 2017
Dominique Petit, Pranav Mohanty, Cameron Mackie, Charlotte Brand

Lentelezingen 2017

achterkantillustratieHet onderwerp en de sprekers voor de lentelezingen van dit voorjaar zijn bekend! Het thema van dit jaar is kosmologie. De lezingen zullen plaatsvinden op de zaterdagen van 11 maart tot en met 1 april en worden gegeven door Prof.dr. Jo van den Brand van het NIKHEF, Dr. Daan Wegener van de Universiteit Utrecht en Dr. Henk Hoekstra en Prof.dr. Joop Schaye van de Universiteit Leiden.

Terugblik

image-20150326-8713-dlkgp1

Alle vier de lezingen van vorig jaar staan op YouTube, te bekijken in deze playlist.

Ook kunt u de foto’s die we tijdens de lezingen hebben gemaakt terugzien, namelijk op onze Facebook.

Wilt u graag op de hoogte blijven van het nieuws van de Oude Sterrewacht, “like” dan onze Facebook!

We bedanken graag iedereen die naar een of meer van de lezingen is geweest, en hopen u volgend jaar weer te zien!

De Kaiser Lente Lezingen Commissie 2016
– Olivier Burggraaff
– Brecht Simon
– Joey Braspenning
– Kimberly Emig

Halverwege!

Poster2016_A4
Inmiddels zijn de eerste twee Kaiser Lente Lezingen, door dr. ir. Frans Snik en prof. dr. Ewine van Dishoeck, gegeven.

Tweemaal heeft een volle zaal kunnen genieten van een lezing over de zoektocht naar buitenaards leven. U kunt de lezingen (terug)kijken via YouTube – links kunt u vinden op deze pagina. Ook kunt u fotoalbums vinden op onze Facebook.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de lezingen van Rob van Gent en Mike Garrett – bestel deze snel via deze pagina voordat ze uitverkopen!

Nog 2 weken!

Poster2016_A4

Over minder dan 2 weken beginnen de Kaiser Lente Lezingen alweer! Wilt u naar een van onze lezingen komen? Bestel dan gauw uw kaartje, want meer dan de helft is al verkocht! Klik hier om het programma te bekijken.

Kaartverkoop geopend!

achterkantillustratieU kunt sinds 2 februari kaartjes kopen voor de Kaiser Lente Lezingen 2016!

Een kaartje voor een lezing kost €4,-. Achteraf kunt u een rondleiding krijgen door het monumentale pand van de Oude Sterrewacht voor slechts €4,- extra.
Als u kleine kinderen (4-10 jaar) heeft dan is dat geen probleem – voor slechts €3,- per kind verzorgen wij voor hen een leuke en astronomische middag terwijl u de lezing volgt!

Kaartjes zijn te bestellen via onze webshop: http://www.oudesterrewacht.nl/lentelezingen/inschrijven/

U kunt hier betalen via o.a. iDEAL en Bitcoin.

We hopen u dit jaar weer te mogen verwelkomen op (een van) onze lezingen!

Aankondiging Sprekers 2016

De sprekers van de Kaiser Lente Lezingen 2016 zijn bekend!

Op 2 april zal Frans Snik (Universiteit Leiden) ons komen vertellen over de instrumentatie die nodig is om elders leven te vinden.

Op 9 april geeft Ewine van Dishoeck (Universiteit Leiden, Max-Planck Institute) haar lezing over de chemie van (buitenaards) leven.

Op 16 april geeft Rob van Gent (Universiteit Utrecht) een lezing over de geschiedenis van onze zoektocht naar buitenaards leven.

Tot slot zal op 23 april Mike Garrett (ASTRON, Universiteit Leiden) ons een lezing geven over de rol van radiosterrenkunde in de zoektocht naar buitenaards leven.
N.b.: de lezing van Mike Garrett (23 april) is in het Engels! De andere lezingen zullen in het Nederlands gegeven worden.

Titels en samenvattingen van de lezingen volgen deze maand op onze website: http://www.oudesterrewacht.nl/lentelezingen/lezingen/

Pages:123»