IMG_8637 Op deze pagina vindt u informatie over de aanmeldingsprocedure en de kosten. m.b.t. jeugd en schoolbezoeken.

Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde

De JWG is dé sterrenkundevereniging voor jongeren van 8 tot 21 jaar die geïnteresseerd zijn in sterrenkunde. De afdeling in de Oude Sterrewacht organiseert maandelijks bijeenkomsten barstensvol interessante informatie over weer- en sterrenkunde, proefjes of leuke knutsels. En – als het weer het toelaat – kijken we door de telescopen! De bijeenkomsten van de JWG zijn vrij toegankelijk voor leden en niet-leden.

Ben je geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie en bezoek ons op de open dag van de Oude Sterrewacht of kom eens kijken op een van onze maandelijkse bijeenkomsten.

Avondje Sterrewacht voor de jeugd
Af en toe organiseert  de Werkgroep Leidse Sterrewacht ook een avond speciaal voor kinderen (vanaf ca. 8 jaar) met een aangepast, leuk en actief programma. Denk aan een lezing en kijken door een echte telescoop! Meer informatie hier.

Schoolbezoeken op maat
Wij hebben momenteel niet een speciaal programma voor scholen. Dit betekend echter niet dat u hier niet welkom bent! Onze standaard rondleidingen zijn prima geschikt voor scholen en kunnen op verzoek een focus leggen op bepaalde onderwerpen. Voor meer informatie, klik hier.