Op deze pagina vindt u informatie over de aanmeldingsprocedure en de kosten. m.b.t. de inloop rondleidingen.

De Hortus Botanicus bied rondleidingen aan in samenwerking met de Sterrewacht Leiden, onderdeel van de Universiteit leiden. Deze rondleidingen zijn verkortte versies van onze standaard rondleidingen waar een telescoop wordt bezocht en kort over de geschiedenis van het gebouw wordt verteld. Dit duurt ongeveer 20 minuten en wordt gegeven door een student sterrenkunde.

Deze rondleidingen zijn gratis indien men beschikt over een geldig Hortus Botanicus kaartje en worden gegeven op zaterdag en zondag om 11:30 en 15:00.

Let op: Deze rondleidingen zijn bedoeld voor bezoekers van de Hortus Botanicus en kunnen niet worden geboekt, gereserveerd of verzet. Tevens zijn deze rondleidingen niet bedoeld voor grote groepen (meer dan 5 man), deze kunnen hier een privé rondleiding afspreken.  Deze rondleidingen vallen niet onder de ‘Hortus rondleidingen’ die worden aangeboden op de website en moeten apart geboekt worden.

Bij deze rondleiding moeten een aantal trappen worden op- en afgeklommen en er zijn geen liften beschikbaar. Hierdoor zijn deze rondleidingen niet geschikt voor invaliden. Bent u slecht te been, informeer dan naar de mogelijkheden.

Er kunnen maximaal 15 mensen meedoen aan een rondleiding dus vol = vol.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen door een email te sturen naar: rondleidingen@strw.leidenuniv.nl

rondleiding_1264