Filmen: Filmen zonder afspraak is niet toegestaan in de Oude Sterrewacht. Als u graag wilt filmen in de Oude Sterrewacht, kunt u schriftelijk contact opnemen met de Servicedesk van de faculteit Rechten. De Oude Sterrewacht valt namelijk onder het beheer van deze faculteit. Als u minimaal twee weken (liever eerder) van tevoren een schriftelijke aanvraag indient, zal de faculteit beoordelen of u al dan niet toestemming krijgt om te filmen. Het gebouw heeft een onderwijsfunctie, dus grote projecten zijn helaas moeilijk te realiseren. Filmen in de koepels kan alleen onder begeleiding van een van onze rondleiders. Voor meer informatie over de kosten, begeleiding en de aanvraag: rondleidingen@strw.leidenuniv.nl.

Direct contact met de Servicedesk rechten: ServicedeskKOG@ufb.leidenuniv.nl

Fotograferen: Fotograferen in de koepels en het bezoekerscentrum van de Oude Sterrewacht met een commercieel doeleinde dient altijd in overleg met het instituut sterrenkunde te gebeuren (aanvragen via rondleidingen@strw.leidenuniv.nl).
Fotograferen in de rest van het gebouw kan worden aangevraagd bij de Servicedesk van de faculteit rechten (zie opmerkingen bij filmen).