May
30
Tue
avondje sterrewacht
May 30 @ 7:30 pm – 11:00 pm

reservering voor groepen

May
31
Wed
avondje sterrewacht
May 31 @ 7:30 pm – 11:00 pm

reservering voor groepen

Jun
1
Thu
avondje sterrewacht: hoe neem je het heelal de maat?
Jun 1 @ 7:30 pm – 11:00 pm

Aanmelden via: AvondjeSterrewacht@gmail.com

Het avondje sterrewacht is bedoeld voor mensen die willen kennis maken met sterrenkunde. Het bestaat uit een lezing en bezoek aan de koepels. Indien mogelijk wordt er ook door de telescopen gekeken. Meer informatie: www.werkgroepleidsesterrewacht.nl

Jun
8
Thu
Daedalus workshop
Jun 8 @ 8:00 pm – 10:00 pm

Moderne Telescopen, door Willem van Delft
Houd onze website www.lwsk.nl in de gaten!

Jun
9
Fri
JWG Bijeenkomst: Voedsel verbouwen op mars
Jun 9 @ 7:30 pm – 9:00 pm

Klik hier voor praktische informatie over de bijeenkomsten van Jongeren Sterrenkunde Vereniging (JWG) Afdeling Leiden.

Lijkt het je wat? Mars-tomaten! Of Mars-mais? Klinkt gek, maar als we mensen in leven willen houden op Mars, zullen ze in staat moeten zijn om zelf hun voedsel te verbouwen. Daarvoor kunnen we niet wachten tot we de hele planeet hebben geterraformed. We kunnen ook niet voedsel blijven sturen. Dus hoe kunnen we met de middelen die we kunnen vinden op Mars gewassen en voedsel verbouwen? De film The Martian (2015) werden al gewassen verbouwd. Dat was natuurlijk een science fiction film. Maar wetenschappers zijn nu al begonnen met dat vraagstuk zoals het onderzoek dat gedaan wordt op de Universiteit van Wageningen.

Wouter van As komt ons de laatste stand van zaken vertellen over onderzoek naar gewassen verbouwen op Mars. Hij komt ons vertellen wat er allemaal nodig is om planten (niet te verwarren met planeten) te kweken op Mars. Welke wel en niet geschikt zijn. Wat we moeten doen met de Mars bodem. Wat voor materiaal we moeten meenemen vanaf de aarde? Zo zie je maar: Niet alleen raketten zijn nodig voor onze volgende stap in de ruimte.