Het bezoekerscentrum heeft als doel de schoonheid van ons heelal over te brengen en tegelijkertijd iets over de rijke geschiedenis van de Leidse sterrenkunde te vertellen. De toegang is via de Hortus Botanicus.Voor toegangsprijzen en openingstijden zie de website van de Hortus.
Het bezoekerscentrum is op woensdag, zaterdag en zondag open van 11:00 tot 17:00. In het weekend zijn er gratis rondleidingen om 11:30 en 15.00.
Bezoekers Centrum

Nieuwe tentoonstelling

De Oude Sterrewacht heeft een unieke geschiedenis op het gebied van sterrenkunde en een team zeer betrokken medewerkers. De Oude Sterrewacht wil op korte termijn een nieuwe interactieve tentoonstelling realiseren, waarin bezoekers meegenomen worden op een reis door het heelal, beginnend bij onze eigen zon en eindigend bij de randen van de kosmos. Door middel van deze nieuwe tentoonstelling wil de Oude Sterrewacht het jaarlijkse aantal bezoekers uitbreiden van 30.000 tot 63.000, met een focus op kinderen van 8 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. De Oude Sterrewacht is de oudste nog functionerende sterrenwacht ter wereld. Door de combinatie van die geschiedenis, de banden met de Universiteit Leiden en de state-of-the-art sterrenkunde die nog steeds in Leiden plaatsvindt, heeft de Oude Sterrenwacht een unieke kans om sterrenkunde te populariseren voor de doelgroep van 8-12 jarigen en hun (groot)ouders. Lees hier meer.