Op deze pagina vindt u informatie over de aanmeldingsprocedure en de kosten m.b.t. rondleidingen.

De Sterrewacht Leiden, onderdeel van de Universiteit leiden, biedt een aantal professionele rondleidingen aan die gegeven worden door studenten sterrenkunde. Tijdens deze rondleidingen vertellen de studenten iets over moderne sterrenkunde en de geschiedenis van het gebouw en de daarin bedreven sterrenkunde. Wij kunnen niet garanderen dat er kan worden waargenomen met onze telescopen, aangezien dit volledig afhankelijk is van het weer en de tijd van het bezoek. (Het is wel mogelijk om een kerktoren te bekijken.)

De volgende opties zijn mogelijk:

  • Onze standaard rondleiding van ongeveer anderhalf uur. Deze kost 77 euro inc. BTW per ingezette rondleider.
  • Onze verkorte rondleiding van ongeveer een half uur. Deze kost 50 euro inc. BTW per ingezette rondleider.
  • Een van de bovenstaande opties plus een zaal waar een door u geregelde spreker kan komen praten. Dit kost 20 euro per uur extra.

Belangrijke punten:

  • Een rondleider mag op last van de brandweer niet meer dan 15 personen begeleiden door het gebouw. Bent u met meer mensen, dan moet u dus twee of meer rondleiders boeken. Hier zijn helaas geen uitzonderingen op te maken.
  • Wij hebben naast Nederlandse rondleiders ook een aantal Engels sprekende rondleiders, als u dit geen probleem vindt, is de kans groter om op de door uw gekozen datum iemand te vinden.
  • Er worden veel trappen op- en afgeklommen tijdens de rondleiding, en delen van het gebouw waaronder de telescopen zijn niet met de lift bereikbaar. Waaronder de telescopen. Als er mensen slecht ter been zijn in uw groep, informeer dan alstublieft naar de mogelijkheden.

U kunt uw rondleiding aanvragen gebruik te maken van het formullier hieronder.

 

Rondleiding Aanvragen

    Aanvraag

  • Contact Gegevens

 

Aanvraag Indienen